Lina Larsson på LL Dance studio och Anna Rubin på Svenska kyrkan.

Lina Larsson på LL Dance studio och Anna Rubin på Svenska kyrkan. Foto: Arkiv/John Nordh/Privat

LL Dance studio och kyrkan i samarbete – erbjuder samtalsstöd

Diakon på plats en gång i veckan

KÄVLINGE.

Att gå och prata med någon när man mår dåligt kan vara ett stort steg att ta. Kanske blir det lättare om man befinner sig på en trygg plats. Det tror Lina Larsson på LL Dance studio som nu erbjuder samtalsstöd på dansskolan i samarbete med Svenska kyrkan.

Av
John Nordh

Enligt Lina Larsson upplever många LL Dance studio som en trygg plats. Hennes elever, som är i alla åldrar, känner också ett stort förtroende för henne som person och berättar gärna för henne om sina problem.

Men ibland känner Lina Larsson att hon inte räcker till.

– Därför kom jag på idén att inleda ett samarbete med kyrkan. Jag tror det är en bra grej att ta deras samtalsstöd till dansskolan eftersom det är en plats där mina elever känner sig trygga. Steget till att faktiskt våga gå och prata med någon blir kortare då tror jag, säger Lina Larsson.

Tror du att unga mår sämre idag?

– Jag tror att den stora skillnaden för tonåringar idag är sociala medier som kan påverka väldigt mycket. Att sprida elaka rykten går blixtsnabbt och bilder som läggs upp försvinner inte. Det är ett tufft klimat och så har det kanske alltid varit men nu när man själv är äldre så ser man det nog mer.

Lina Larsson tog kontakt med Anna Rubin, diakon på Svenska kyrkan. Nu har de inlett ett samarbete och varje onsdag mellan klockan 17 och 18.30 kommer Anna vara på plats på dansskolan. Alla som vill, oberoende av tro, är välkomna att ta del av dansskolans samtalsstöd. Samtalet är gratis och sker under tystnadsplikt.

– Jag har väldigt många samtal inom min tjänst som är inriktad på barn, familj och ungdomar. Målgruppen finns hos Lina och därför vill jag vara där. Dessutom är det jätteroligt att samarbeta med andra aktörer. Vi har haft andra samarbeten förut, säger Anna Rubin.

Publicerad 07 October 2019 00:00