"Vi funderar på att vi ungdomar i föreningen ska bjuda in kommunpolitikerna till ett möte på Folkets hus och i samband med det lämna över namninsamlingen", säger Klara Wikman. Arkivfoto: John Nordh

Kampen om Folkets hus – Zwing it har startat namninsamling

500 underskrifter över en natt

LÖDDEKÖPINGE.

Dansföreningen Zwing it har nu startat en namninsamling i hopp om att få de styrande politikerna att tänka om gällande framtiden för Folkets hus. Redan efter en natt hade 500 personer skrivit under.

Av
John Nordh

Det är oroliga tider i Zwing it. Den 23 oktober förväntas beslut tas i kommunstyrelsen om att dra igång processen med en markanvisningstävling för Folkets park i Löddeköpinge. Detta kommer troligtvis innebära att Folkets hus, där Zwing it har dansat sedan 1993, ska rivas.

Dansföreningen har blivit lovade en ny lokal på det framtida Tolvåkersområdet men löftet stillar inte oron eftersom det ligger så pass långt fram i tiden.

Därför har Zwing it nu gått ut med en namninsamling som man hoppas ska få politikerna att tänka om. Dansföreningen har två krav.

Ett: Föreningen ska få fortsätta driva verksamhet i Folkets hus. Två: Markanvisningstävlingen ska skjutas upp fram tills dess att ett lokalalternativ som passar Zwing its verksamhet har presenterats klart och tydligt.

Enligt Klara Wikman, medlem i Zwing it som står bakom namninsamlingen, nådde den 500 underskrifter efter bara en natt.

– Jag lade ut den vid 21.30 i söndags kväll och på måndagsförmiddagen var det så många som hade skrivit under, säger hon.

Hur länge namninsamlingen ska vara öppen har föreningen inte bestämt ännu, men klart är att den ska lämnas över till politikerna i kommunstyrelsen innan sammanträdet den 23 oktober.

– Vi funderar på att vi ungdomar i föreningen ska bjuda in kommunpolitikerna till ett möte på Folkets hus och i samband med det lämna över namninsamlingen, säger Klara Wikman.

Det har också kommit in två e-förslag till kommunen, båda med samma önskan att markanvisningstävlingen ska skrotas och att Folkets hus ska bevaras. Båda förslagen har nått 100 underskrifter.

Det ena är skrivet av en förälder vars sjuåriga dotter är medlem i Zwing it. "Min önskan och förhoppning är att Kävlinge kommun vill hjälpa föreningen och dess medlemmar att bevara sin klubblokal. Med en permanent lösning får föreningen trygghet i att fortsätta och vidareutveckla sin verksamhet", skriver föräldern.

LÄS MER:

Exploateringen av Folkets park – nu ska processen dra igång igen

Fortsatt oro hos Zwing it trots löften om ny lokal: "Många obesvarade frågor"

Publicerad 08 October 2019 00:00