Darren Ward arrangerar tatueringsmässan i samarbete med Kulturen i Lund.

Darren Ward arrangerar tatueringsmässan i samarbete med Kulturen i Lund. Arkivfoto: John Nordh

Darrens tatueringsmässa återkommer till Kulturen

I februari är det dags

LUND/KÄVLINGE.

Tatueringsmässan med bara kvinnliga tatuerare som Kävlingebon Darren Ward arrangerade på Kulturen i februari blev populär. Så populär att den nu ska arrangeras igen.

Av
John Nordh

Tatueringsvärlden är mansdominerad, enligt evenemangsfixaren Darren Ward. Därför tyckte han att det behövdes en mässa med bara kvinnliga tatuerare.

– Roligt och spännande tycker jag och förhoppningsvis många andra också, sade han till Lokaltidningen i en artikel inför mässan.

Det skulle visa sig att många höll med. Darren Ward gick med sin idé till Kulturen i Lund för att höra om det fanns intresse för ett samarbete. Kulturen nappade direkt och Sisters Tattoo & Art Expo som arrangerades i februari blev mycket lyckad.

Därför har det nu bestämts att mässan ska arrangeras på Kulturen igen. Den 1 och 2 februari nästa år går den andra upplagan av Sisters Tattoo & Art Expo av stapeln. Precis som förra gången blir det endast kvinnliga tatuerare som kommer och redan nu går det att förboka tid för att bli tatuerad av dem under mässan. Det kommer också att erbjudas drop in-tatueringar.

Årets mässa får också ett historiskt inslag.

– Den här gången lägger vi till att en gästföreläsare kommer och berättar om tatueringar ur ett kulturhistoriskt perspektiv, säger Therese Bygge, programarrangör på Kulturen i ett pressmeddelande.

Under mässan är entréavgiften till Kulturen förhöjd till 150 kronor. Biljetten gäller hela dagen och ger tillgång till hela museet. Besökare upp till 18 år går in gratis.

Under mässan går det så klart att bli tatuerad.

Under mässan går det så klart att bli tatuerad. Foto/press: Fiona Coogan

Publicerad 13 October 2019 00:00