Björn Andersson, säkerhetschef på Kävlinge kommun och Camilla Nyman från Nattvandrarna i Kävlinge.

Björn Andersson, säkerhetschef på Kävlinge kommun och Camilla Nyman från Nattvandrarna i Kävlinge. Foto: Kävlinge kommun

Nattvandrarna får tillgång till kommunens elbilar – kan nå fler ungdomar

"Nu kommer vi även kunna vara närvarande på de mindre orterna"

KÄVLINGE.

Kävlinge kommun har beslutat att låna ut sina elbilar till Nattvandrarna under kvällar och helger. Nu hoppas gruppen kunna nå ännu fler ungdomar.

Av
John Nordh

Nattvandrarna har funnits i kommunen sedan 2011 och samverkar med kommunens säkerhetsavdelning och med fritidsgårdarna. Nu stärks samarbetet.

– Vi har beslutat att låna ut våra elbilar till Nattvandrarna så att de kan nå hela kommunen och får möjlighet att samtala med fler ungdomar, säger Björn Andersson, säkerhetschef på Kävlinge kommun, i ett pressmeddelande.

Nattvandrarna har hittills mest syns i Kävlinge, Furulund och Löddeköpinge. Men med hjälp av elbilarna kommer gruppen få det lättare att nattvandra även i de andra orterna i kommunen.

– Nu kommer vi även kunna vara närvarande på de mindre orterna, som Hofterup och Dösjebro, och i de mindre byarna. Kanske leder det till att vi kan skapa nya grupper runt om i kommunen, säger Camilla Nyman, en av driftkrafterna bakom Nattvandrarna i Kävlinge, i pressmeddelandet.

Hon hoppas också att den ökade synligheten ska väcka ett intresse för gruppen så att fler vill engagera sig.

– Det är fantastiskt spännande att få samtala med ungdomarna och få höra deras syn på livet. Och den sociala kontakten med de andra nattvandrarna är också givande. Man får lära känna människor som man kanske inte hade träffat annars, säger Camilla Nyman.

Publicerad 01 November 2019 00:00