Nästa år ska de gamla tennisplanerna på Ljungvalla IP renoveras.

Nästa år ska de gamla tennisplanerna på Ljungvalla IP renoveras. Foto: John Nordh

Efter många års förfall – nu ska tennisplanerna rustas upp

Siktar på att få det gjort under första halvan 2020

FURULUND.

Efter att ha fått stå och förfalla i flera år ska nu äntligen tennisplanerna vid Ljungvalla IP rustas upp. Kommunen siktar på att få det gjort innan utesäsongen 2020 sätter igång på allvar.

Av
John Nordh

Upprustningen av tennisplanerna finns med som en punkt i arbetsliv- och fritidsnämndens investeringsbudget för nästa år. Johan Ericsson (M), nämndens ordförande, hoppas att det inte ska dröja så länge innan det är gjort.

– Jag har svårt att tänka mig att de ska ta lång tid att fixa. Vi siktar på att få det gjort så att planerna går att använda under de ljusa och varma månaderna nästa år, säger han.

Detta är en bra nyhet för Per Lundahl, ordförande i Ljungvalla tennisklubb. Sedan starten 2015 har föreningen bedrivit all sin utomhusträning på en enda plan.

– Får vi två planer till så betyder det allting för att få utomhusträningen att fungera. Vi är 199 medlemmar idag, säger Per Lundahl.

Anledningen till att upprustningen av tennisplanerna drog ut på tiden är att driften av dem hade fallit mellan stolarna och sedan fått ligga där länge.

– Idag är det ingen som har banorna som ett objekt i sin ekonomi, sade Lena Nilsson, chef för fritidsgårdar och idrottsanläggningar i Kävlinge kommun till Lokaltidningen i en artikel som publicerades för två år sedan.

Publicerad 02 November 2019 00:00