Mellan i torsdags och lördags skedde fem stycken inbrott i Kävlinge. (Genrebild).

Mellan i torsdags och lördags skedde fem stycken inbrott i Kävlinge. (Genrebild). foto: Adobe Stock

Våg av inbrott under helgen

Fem stycken under veckoslutet

KÄVLINGE.

Under helgen som gick skedde flera inbrott i Kävlinge. I ett av fallen stals gods till ett värde av 40 000 kronor.

Av
John Nordh

Totalt fem stycken inbrott ska ha skett i Kävlinge under slutet av förra veckan. Inbrottsvågen började natten mellan torsdagen och fredagen då någon bröt sig in i ett förråd på Garvaregatan och stal fyra stycken vinterdäck.

Vid lunchtid på fredagen var det dags för nästa inbrott. Denna gång var det en villaägare på Södervidingevägen som blev utsatt. Någon gång mellan 11.30 och 13.15 bröt någon upp en dörr och tog sig in i bostaden. Det är i skrivande stund oklart vad som stals.

Natten mellan fredagen och lördagen skedde sedan tre stycken inbrott, två av dem på Högalidsvägen. Ett förråd fick påhälsning och ur det stals en ledlampa och en cykel. Någon eller några tog sig också in i en bostadsrättsförenings styrelserum. Vad som stals där inne är i skrivande stund oklart. Samma bostadsrättsföreningen anmäler också att någon har stulit utomhusbelysning samt ett nyckelskåp.

Det tredje inbrottet ägde rum på Sjövallagränd. Där bröt sig någon in i ett fristående förråd och stal två stycken elcyklar och två jackor till ett sammanlagt värde av 40 000 kronor.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt för brotten.

– Vi är intresserade av alla iakttagelser. Om någon har sett eller hört något så ta kontakt med oss, säger Michael Rydberg, kommunpolis i Kävlinge.

Publicerad 04 November 2019 14:03