Foto: Arkivbild John Nordh

Tjuvar tagna på bar gärning på Center Syd

En framgång i vågen av bilinbrott

LÖDDEKÖPINGE. Några av det senaste årens bilinbrott på Center Syd kan vara på väg att klaras upp. Under tisdagens greps tre personer på bar gärning på köpcentrets parkering.

Tre personer 15, 18 och 20 år gamla, samtliga hemmahörande i Skåne, greps under tisdagen skäligen misstänkta för bilinbrott på Center syd.

– Det var vid 13-tiden som vi larmades till Center Syd med anledning av ett bilinbrott. De tre personerna anträffades i en bil i området och kan utifrån vissa beslag som gjorts sättas i samband med inbrottet, berättar Michael Rydberg, kommunpolis i Kävlinge.

Huruvida de tre kan kopplas till flera av den senaste tidens bilinbrott är dock oklart.

– Oavsett är det en framgång att vi lyckats få tag på dessa tre. Sen får vi se vad det leder till, säger Michael Rydberg.

Gripandet sker efter en längre tids samverkan mellan polisen och centrumledningen för att komma till rätta med problematiken.

– Vi har haft ett gott samarbete med Center Syd och kommer fortsätta ha det inför den stundande julhandeln. Vi vill dock fortsatt uppmana folk att tömma sina bilar själva, säger Michael Rydberg.

Publicerad 06 November 2019 14:59