Årets mätning visar att den totala tryggheten har ökat i Kävlinge kommun.

Årets mätning visar att den totala tryggheten har ökat i Kävlinge kommun. Foto: Mostphotos/John Nordh

Tryggheten ökar i Kävlinge

Många oroliga för att drabbas av inbrott

KÄVLINGE.

Invånarna i Kävlinge kommun är trygga. I alla fall enligt en mätning som polisen har genomfört tillsammans med kommunen. Samtidigt är många oroliga för att drabbas av inbrott.

Av
John Nordh

Varje år genomför polisen och Kävlinge kommun en trygghetsmätning hos invånarna. De senaste två åren har tryggheten legat oförändrad. Men årets mätning visar att den totala tryggheten har ökat i Kävlinge kommun.

– Vi har i Kävlinge kommun ett väldigt gott samarbete med polisen och även med andra aktörer, såsom nattvandrare och företagare. Det är glädjande att se att vårt gemensamma arbete ger resultat, säger Björn Andersson, säkerhetschef i Kävlinge kommun.

En viktig trygghetsfaktor är att oron för att bli misshandlad eller överfallen i sitt område har minskat successivt under de senaste åren. Även anmälda fall av misshandel har minskat under perioden. En förklaring tros vara en ökad närvaro av polisen på platser där det varit mycket stök.

Mätningen visar också att det finns en relativt hög oro för att drabbas av inbrott, trots att antalet inbrott som sker i kommunen nu ligger på mycket låga nivåer. Under årets första nio månader har det skett 15 villainbrott i Kävlinge kommun, vilket är den lägsta siffran på många år.

Trygghetsmätningen har skett genom enkätutskick till slumpmässigt utvalda personer mellan 16 och 85 år som är bosatta i kommunen.

Publicerad 11 November 2019 09:11