Marielle Pettersson (tvåa från vänster) tillsammans med de tre övriga slutfinalisterna My Haney, Johan Lindgren och Alma Dizdar.

Marielle Pettersson (tvåa från vänster) tillsammans med de tre övriga slutfinalisterna My Haney, Johan Lindgren och Alma Dizdar. Foto/press: Advokatfirman Lindahl

Regelrätt vinst för juriststudent från Kävlinge

Marielle kan sin affärsjuridik

KÄVLINGE/LUND.

Marielle Pettersson från Kävlinge är Sveriges främsta student inom affärsjuridik. Nyligen gick hon segrande ur tävlingen Business Law Challenge 2019.

Av
John Nordh

Marielle Pettersson pluggar sin sjätte termin på juristprogrammet vid Lunds universitet. Trots att hon ännu inte är färdig med plugget är hon redan ett känt namn i Juridiksverige. Business Law Challenge är en stor tävling med runt 200 sökande varje år.

Av de som sökte fick till slut 60 studenter från landets samtliga juristutbildningar tävla i grenar som affärsjuridisk analys, avtalsskrivande och förhandlingsteknik.

– Det är Sveriges största tävling inom affärsjuridik och min vinst har blivit mycket uppmärksammad. Bland annat har flera facktidningar skrivit om det och många inom branschen har besökt min Linkedin-sida. Det här är jättestort och jättekul, utbrister Marielle Pettersson.

Juryns motivering löd: "Med energi, positivt anslag, blick för de väsentliga frågorna samt med väl underbyggda argument företrädde hon sin huvudmans intressen på ett mycket bra och förtroendeingivande sätt."

– Marielle har imponerat stort på oss alla och vi är övertygande om att hon har en lysande juristkarriär framför sig, oavsett vilken väg hon väljer att ta. Samtidigt konstaterar vi att samtliga finalister i årets tävling har hållit mycket hög nivå, och vi ser fram emot att möta många av dem som kollegor eller klienter framöver, säger Magnus Löfving, juryns ordförande och delägare i Advokatfirman Lindahl i ett pressmeddelande.

Utöver titeln "Business Law Student of the Year" vinner hon en fyra veckors betald praktik på Ingka Group som äger och driver Ikea-varuhusen. Hon får också en fyra veckors betald sommarnotarietjänst hos Advokatfirman Lindahl.

Efter utbildningen är klar har Marielle Pettersson många karriärmöjligheter. Affärsjuridik är ett stort begrepp med många områden och hon har ännu inte bestämt vilken väg hon ska gå.

– Det finns en lång lista med områden som jag tycker är intressanta. Till exempel konkurrensrätt, företagsförvärv och entreprenadrätt, säger hon.

Publicerad 20 November 2019 00:00