Förra årets stora nyhet i Kävlinge – ljusträdet på lilla gröningen vid Högalidsvägen som ersatte julgranen– återkommer även i år.

Förra årets stora nyhet i Kävlinge – ljusträdet på lilla gröningen vid Högalidsvägen som ersatte julgranen– återkommer även i år. Arkivfoto: John Nordh

Flera nyheter när juleljusen tänds

✓ Bollar ✓ Träd byter färg ✓ Nytt i rondellerna

KÄVLINGE.

Julen är här igen och med den kommer juleljus i alla möjliga former och färger tillbaka till gator och torg. Här är nyheterna för i år.

Av
John Nordh

På söndag är det första advent och innan dess ska alla ljusdekorationer runt om i kommunen vara upphängda och tända. Mycket kommer att kännas igen från tidigare år men det finns också flera nyheter.

Kävlinge: Runt Unionstorget och längs Stenhuggaregatan kommer röda bollar hängas upp runt en del av lyktstolparna.

– Vi har haft bollar över gatorna innan också så vi fortsätter på bolltemat där, säger Camilla Persson, landskapsingenjör på Kävlinge kommun.

Det stora ljusträdet på gröningen vid Högalidsvägen, som förra året ersatte julgranen, kommer att vara kvar även i år.

Löddeköpinge: Löddeköpinge har också haft ett ljusträd under några år som har har lyst upp i ett orange sken. Inför julen kommer nu trädet att byta färg, antingen till vitt eller till rött.

– Den orangea färgen finns inte längre så nu när en del av lamporna inte fungerar så byter vi ut alla i hela trädet, säger Camilla Persson.

I de två rondellerna vid Center Syd satsar kommunen också på nya, mer robusta ljusdekorationer som ska likna de förra.

– De gamla har blåst sönder så därför byter vi ut dem.

Vid Lödde Centrum har det tidigare stått en stor gran men i år blir det ingen, berättar Camilla Persson.

– Den har blivit mycket vandaliserad så därför skippar vi den i år. Men ute i byarna har vi inte haft det problemet så där kommer alla granar att komma upp, säger hon.

Furulund: De blåa ljusen vid infarten till Furulund från Kävlinge ska tas ned och ersättas med ljus i vita och orangea färger. De orangea ljusen är de som tidigare satt på ljusträdet i Löddeköpinge.

Publicerad 25 November 2019 10:58