Jan-Olov Granberg var en av deltagarna i Senior Sport School under våren. Han tyckte det var

Jan-Olov Granberg var en av deltagarna i Senior Sport School under våren. Han tyckte det var "fantastiskt roligt". Arkivfoto: John Nordh

Nytt "hälsoäventyr" för seniorer drar igång till våren

Stort intresse bland kommunens äldre

KÄVLINGE.

I mars 2020 startar en ny omgång av Senior Sport School. Det beskrivs som ett "hälsoäventyr" och har blivit populärt bland kommunens äldre.

Av
John Nordh

Senior Sport School är ett samarbete mellan Skåneidrotten, Region Skåne och Kävlinge kommun. Under tolv veckor får deltagarna prova på olika aktiviteter som lokala föreningar erbjuder, delta i tematräffar med fokus på hälsa, lära sig laga hälsosam mat och utbilda sig i hjärt-lungräddning.

Deltagarna träffas två gånger i veckan. Vid ett tillfälle står någon form av föreläsning eller tematräff på schemat och vid det andra är det fysisk aktivitet som gäller.

Senior Sport School riktar sig till de kommuninvånare som är 65 plus. Våren 2019 startades den första upplagan i Kävlinge och intresset var stort. 118 personer kom på informationsmötet och 77 anmälde sitt intresse. Skolans 25 platser fick lottas ut.

Vårens Senior Sport School börjar den 9 mars och pågår i tolv veckor. Sista anmälningsdagen är den 17 februari 2020. Antalet platser är begränsat, först till kvarn gäller. Deltagandet kostar 300 kronor per person. Skolan är öppen för de som är bosatta i Kävlinge kommun.

Publicerad 27 November 2019 00:00