Från vänster: Per Algback, ordförande i Lödde Vikings, Sara Lunga, spelare och Mattias Larsson, tränare.

Från vänster: Per Algback, ordförande i Lödde Vikings, Sara Lunga, spelare och Mattias Larsson, tränare. Arkivfoto: John Nordh

Bättre än väntat för nystartat damlag

Tränaren: "En fantastisk utveckling"

LÖDDEKÖPINGE.

Damlaget som Lödde Vikings startade inför säsongen har gått bättre än förväntat.

Av
John Nordh

Lödde Vikings som är en av Skånes största handbollsföreningar hade inte haft ett damlag på många år innan man i augusti satsade på att bygga upp ett igen. Nu har det gått några månader och det ser ut som att suget på att spela och träna med klubben har varit och är stort.

Enligt lagets tränare Mattias Larsson är det nu runt 20 tjejer, mellan 23 år upp till 37 år, som deltar i varje träning. Spelarna kommer inte bara från Löddeköpinge, utan pendlar bland annat från Eslöv, Helsingborg, Lund och Malmö. I början låg siffran på ett tiotal deltagare per träning.

– Det är en fantastiskt utveckling och det är en härlig grupp att arbeta med, säger Mattias Larsson.

I skrivande stund ligger Lödde Vikings, med 6 poäng, på en femteplats i division 3 av totalt tio lag. Inför säsongen var lagets mål att ligga i mitten av tabellen det första året för att sedan längre fram klättra i seriesystemet.

–Spelmässigt har det gått över förväntan. Spelarna har klivit fram och för varje träning och match blir vi mer och mer samspelta, säger Mattias Larsson.

Nu ser man fram emot söndagen den 15 december då det är dags för derby mot Kävlinge HK hemma i Lödde idrottshall. Kävlingelaget ligger i skrivande stund på sjunde plats i tabellen med 4 poäng.

Publicerad 29 November 2019 00:00