Framgångsrika furulundfighters. Från Vänster: Andreas Bengtsson, Bengt-åke Fredriksson, Kim Wolke, Malou Adolfsson och Johan Wolke. Foto: Privat

Framgångsrika furulundfighters. Från Vänster: Andreas Bengtsson, Bengt-åke Fredriksson, Kim Wolke, Malou Adolfsson och Johan Wolke. Foto: Privat

Egen cup en framgång

Av
Andreas Holm

KAMPSPORT. Sex klubbar deltog när Februaricupen avgjordes i Vikenhallen. Men det var nära att urpremiären inte kom igång.


– Först gick strömmen och sedan insåg vi att det inte fanns tillräckligt med mattor. Då var det bara en timme kvar innan allt skulle dra igång men vi lyckades få ordning på allt till slut, förklarar Johan Wolke från Furulunds kickboxning.
Sedan klubben bildades 2001 har alltid tanken om att en dag arrangera en egen tävling funnits. Nu har det blivit verklighet.


– Det gick över förväntan. Sex klubbar var anmälda och det var riktigt häftigt att få vara med om att arrangera en egen tävling, säger Johan Wolke.
Februaricupen är en nationell kickboxningsturnering med så kallade kick-light regler. Det innebär att motståndarna inte får träffa varandra med för hård kraft. Händer det diskvalificeras man.

För arrangörsklubben gick det bra. Totalt kammades fem medaljer hem, där Malou Adolfsson (-70 kg), Andreas Bengtsson (-74 kg) och Johan Wolke (-89 kg) vann silver och Bengt-Åke Fredriksson (-69 kg) och Kim Wolke (-84 kg) vann brons.
– Detta väckte ett sug efter fler tävlingar och målet är att vi ska arrangera minst en tävling om året, berättar Johan Wolke.

Publicerad 01 March 2013 12:00